Ugovor o saradnji sa "Zentivom"- pa tenderska prodaja

"Jugoremedija" će 6. decembra potpisati ugovor o četvorogodišnjoj poslovnoj saradnji sa češkim proizvođačem lekova "Zentiva", u sastavu francuske kompanije "Aventis". Ugovor o saradnji u proizvodnji i distribuciji 15 farmaceutskih proizvoda "Zentive" na srpsko tržište biće potpisan 6. decembra u francuskoj ambasadi u Beogradu. Najava potpišivanja tog ugovora došla je u toku izjašnjavanja malih akcionara "Jugoremedije" o davanju naloga za deponovanje akcija u zajednički namenski fond Centralnog registra, koje traje do 1. decembra. Posle toga, očekuje se objedivanje paketa akcija, radi tenderske prodaje fabrike lekova. Većinski vlasnici "Jugoremedije", sa oko 56 odsto akcija su oko 4.000 malih akcinara. Akcijski fond ima 31,95 odsto, a Fond penziono-invalidskog osiguranja 9,96 odsto, dok se oko dva odsto vodi na 46 malih akcionara, koji su osnovali posebnu firmu "Luksol farmacija" i grade novi pogon u blizini "Jugoremedije".

Ugovor o saradnji sa "Jugoremedija" će 6. decembra potpisati ugovor o četvorogodišnjoj poslovnoj saradnji sa češkim proizvođačem lekova "Zentiva", u sastavu francuske kompanije "Aventis", potvrdila je Tanjugu predsednica Upravnog odora te zrenjaninske fabrike lekova Nadica Margold.

Kako je najavljeno, ugovor o saradnji u proizvodnji i distribuciji 15 farmaceutskih proizvoda "Zentive" na srpsko tržište biće potpisan 6. decembra u francuskoj ambasadi u Beogradu.

Najava potpišivanja tog ugovora došla je u toku izjašnjavanja malih akcionara "Jugoremedije" o davanju naloga za deponovanje akcija u zajednički namenski fond Centralnog registra, koje traje do 1. decembra.

Posle toga, očekuje se objedivanje paketa akcija, radi tenderske prodaje fabrike lekova. Većinski vlasnici "Jugoremedije", sa oko 56 odsto akcija su oko 4.000 malih akcinara. Akcijski fond ima 31,95 odsto, a Fond penziono-invalidskog osiguranja 9,96 odsto, dok se oko dva odsto vodi na 46 malih akcionara, koji su osnovali posebnu firmu "Luksol farmacija" i grade novi pogon u blizini "Jugoremedije".

Prva privatizacja "Jugoremedije" bila je u seprembru 2002. godine, kada je zrenjaninsku fabriku lekova na aukciji u Beogradu kupila makedonska firma "Jaka 80" iz Radoviša.

Sudskim putem poništen je taj kupoprodajni ugovor, iza kojeg je stajao Jovica Stefanović Nini iz Niša.

Fabrku su, posle uporne borbe i protesta, u martu 2007. godine preuzeli radnici-mali akcionari koji se sada izjašnjavaju o deponovanju akcija radi prodaje zajedničkog paketa, sa državnim delom kapitala, na tenderu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik